ODYSSEY    

Odyssey is gebaseerd op de Odysseia van Homerus en Ulysses van James Joyce. De productie is de kroon op de samenwerking tussen Beppie Blankert en Louis Andriessen. De verwantschap in hun werk ligt in het thema dat hen beide inspireert: het samengaan van sensualiteit en afstandelijkheid.  Zij maakten dit  dansconcert in 1995/1996, en het werd opnieuw uitgebracht in een co-productie met het Museum of Modern Art in Chicago.

De compositie voor vier sopranen en de dans zijn geinspireerd door de avonturen van Odysseus tijdens zijn tien jaar durende reis terug naar Ithaka. Penelope, de vrouw van Odysseus, vertelt, terwijl ze op zijn terugkeer wacht, haar verhaal met de woorden van Molly Bloom (de personificatie van Penelope bij Joyce).

In deze locatieproductie brengen de vier zangeressen, drie dansers en een actrice de antieke, de oude en de nieuwe tijd samen.

Click hier voor recenties

 
FEAST    

Samenwerking met beeldend kunstenaar Julia Mandle

In maart 2003 was in 'the Stable' in de New Yorkse wijk DUMBO (down under Manhattan bridge overpath, in Brooklyn) het project 'Feast' van de New Yorkse kunstenaar Julia Mandle te zien. Het stuk is ontstaan in samenwerking met Beppie Blankert, die tekende voor de choreografie, en is gebaseerd op Symposion van Plato.

Kijk voor meer informatie op: www.jmandleperformance.org

klik hier voor de review.

  Julia Mandle Performance
DER BABY IN DER BAR    
De Ebony Band, een ensemble van musici van het Koninklijk Orkestgebouw Orkest onder leiding van Werner Herbers, heeft zich toegelegd op het spelen van moderne, ongebruikelijke en avontuurlijke muziek uit de 20e eeuw. Toe zij een pertituur van Wilhelm Grosz (Wenen 1894 - New York 1939) ontdekten met daarin een libretto (door Béla Balász) en choreografische aanwijzingen, vregen zij Beppie Blankert het stuk te regiseren. Het resultaat: een spetterende en soms hilarische uitvoering in de beste dada traditie.  
DOUBLE TRACK    

Dubbelspoor is een voorstelling over wachten, of preciezer: de tijd die vooraf gaat aan het nemen van een beslissing. Het  werk is oorspronkelijk gemaakt in 1986 en werd toen uitgevoerd door Beppie Blankert en Caroline Dokter. Iin 1999 is het stuk opnieuw gemaakt, nu voor twee dansers: John Taylor and Christopher Steel.

De remake maakte Dubbelspoor beschikbaar voor een nieuw publiek. Bovendien was het een choreografische exercitie voor Beppie Blankert: is het mogelijk een nieuwe invulling te geven aan het bestaande concept? Beppie slaagde erin het publiek weer te verassen met de choreografie en haar bijzondere theatrale concept.

Dubbelspoor werd gespeeld in Nederland, Engeland en Noord Amerika.

Click hier voor recenties