Dubbelspoor

 

Choreografie en concept:

Beppie Blankert

 

Muziek en concept:

Louis Andriessen

 

Tekst:

Samuel Becket

"Text for nothing no.7"

 

 

 

Dubbelspoor is een voorstelling over wachten, of preciezer: het moment voor het nemen van een beslissing.

Het stuk is in 1986 gemaakt voor twee vrouwen en in 1999 werd een remake gecreŽerd voor twee mannen. Nu wordt Dubbelspoor gedanst door een man en een vrouw: John Taylor and Hillary Blake Firestone.

De remake maakt Dubbelspoor beschikbaar voor een nieuw publiek. Het is een choreografische exercitie voor Beppie Blankert: is het mogelijk een nieuwe invulling te geven aan het bestaande concept? Zij is erin geslaagd het publiek weer te verassen met de choreografie en haar bijzondere theatrale concept.

 

 
fotografie: Ben van Duin

In Dubbelspoor van Beppie Blankert blijkt niets onmogelijk. Een stuk dat raakt en verrast.

Met Dubbelspoor heeft Blankert een sfeervolle en intrigerende theatervoorstelling neergezet. De spelers zijn hierin zowel acteur als danser. Op beide fronten blijken zij uitmuntend. Taylor en Blake Firestone weten de aandacht van het publiek moeiteloos vast te houden. Bovendien getuigt het van vakmanschap dat ze de illusie met de spiegelwand, schijnbaar zonder enige moeite, hoog weten te houden. De tekst van Beckett geeft de voorstelling bovendien extra allure. Dubbelspoor is technisch bijzonder en theatraal sterk.

Elisabeth Oosterling

8WEEKLY