Ives, Fabian Galama

Charles Ives

Charles, het eerste deel van Ives, is in 1991 gemaakt in opdracht van het Springdance Festival. In 1992 maakte Beppie Blankert het tweede deel: Ives. Beide stukken gaan uit van het leven en het werk van de componist.  De muziek werd live uitgevoerd.

Voor Charles en Ives onving Blankert in 1992 de choreografie en productie prijs van de VSCD .

De voorstelling had een succesvolle tournee naar Engeland, de VS en Canada.

 

 

 

"Beppie Blankert brengt ode aan Ives. Zou Blankert erin slagen het niveau te halen van Charles? En, hoe zou de voorstelling het in een theaterzaal doen? Beide vragen kunnen nu in positieve zin worden beantwoord. Met smaak weet Blankert de verhouding tussen het dans- en het muziekaandeel te doceren"

Caroline Willems, NRC

 

 

"In haar tweedelige danswerk staan op het laatst elf medewerkers in Ivesí wonderlijke, soms bizarre, maar altijd scenisch fascinerende belevingswereld op het podium. In deze fraai uitgebalanceerde voorstelling valt vooral de bijzondere lifttechniek op"

Rene Frank, Telegraaf

 

 

"Een intelligente samenvlechting van levendige dans en onconventionele muziek rond de mens Charles Ives. Het concept van Beppie Blankert blijft van een exemplarische kwaliteit voor de manier hoe dans en muziek zijn te combineren, elk hun eigen uitstraling houden en toch elkaar inspireren en versterken"

Jan Baart, Parool

 

 

"Monumentale Tombeau de Ives.

Er was een keur van fijnproevers die dit magistrale werk van Blankert op gehalte wist te taxeren: groots. Geen gelijkmatigheid, ook in de dans niet: perfect op hoog artistiek niveau"

Frans Mulder, Twentse Courant

 

 

"Ondertonen van verfijning en ontroering heeft Beppie Blankert subtiel in dramatische beweegvormen weten te verpakken, daarbij niet schuwend om heftig en met acrobatisch tilwerk uit te halen in humoristische verassingen"

Douwe Schulte, Arnhemse Courant

 

 

foto © Marco Borggreve