Link

De komende jaren maakt Beppie Blankert korte duetten voor (echt)paren vanuit de gedachte dat dansers die een relatie hebben (gehad) geen gêne hebben ten opzichte van elkaar.

 

 

muziek

Zij nodigt de dansers uit hun favoriete muziek mee te nemen en maakt het duet in eerste instantie op de muziek van hun keuze, zodat het materiaal zo persoonlijk mogelijk wordt.

 

www

Beppie Blankert zoekt de dansers niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Zo ontstaat er een World Wide Web van duetten.

 

 

Programma

LINK is een project dat in fasen tot stand komt. Het doel is de montage van maximaal vier duetten, die op verschillende plekken in de wereld gemaakt zijn, tot avondvullende programma´s.

 

 

Componist

Voor zo´n gelegenheid nodigt zij een componist uit om nieuwe muziek te schrijven, zonder rekening te houden met de stukken muziek waarop de verschillende duetten oorspronkelijk zijn gemaakt.

 

 

Passie

Het is voor Beppie Blankert noodzakelijk dit werk te maken vanuit haar verlangen om samen met de dansers gepassioneerd en uiterst persoonlijk vorm te geven aan een abstract idee.

 

 

Gift

Het maken van deze duetten is een wederzijdse gift tussen choreograaf en dansers.

 

 

 

LINK 1 is ontstaan  in 1998 voor Paul Selwyn Norton en Mauricio d’Oliviera

 

LINK 2werd gemaakt  in 1999 voor Mirjam ter Linden en Jim Barnard