Volume 2

Charles Ives: "All the wrong notes are right. Just copy as I have. I want it that way."

Volume 2 Photo © Marco Borggreve

 

 

De muziek en het leven van de amerikaanse componist Charles E. Ives (1874-1954) is is een rijke bron van inspiratie voor Beppie Blankert.

Ze maakte drie danconcerten gebaseerd op zijn werk: Charles, Ives and Volume 2.

Blankert: "Ik ben altijd gefacineerd geweest door zijn muziek. Het is grappig, naÔef, complex en ontroerend. Het maakte me nieuwsgierig naar de persoon Ives: dit moet een heel byzondere man zijn geweest".

 

 

De premiŽre van Volume 2 was in 1994. De voorstelling ging met de acht dansers en groot ensemble op tournee in Europa en de VS. In Nederland werd de muziek gespeeld door het Cumbustion Chamber en in de VS door The Relache Ensemble in Philadelphia en New York en door Noamnesia in Chicago.

In Volume 2 speelt de muziek van Ives een centrale rol. De choreografie is gebaseerd op compositorische principes in de muziek. De fysieke aanwezigheid van de musici op het podium maakte de link tussen de dans en de muziek voelbaar.

 

 

Beppie Blankert over Volume 2: "Ik hoop dat je de muziek beter kan horen door de voorstelling te zien".

 

Volume 2, John Taylor en Dries van der Post

Photo © Marco Borggreve

 

 

"Beppie Blankert is erin geslaagd het cerebrale van de inhoudelijke gelaagdheid te compenseren met levenslustige, geestige en bijzonder goed uitgevoerde pure dans in de beste Blankert-traditie"

Nieuwblad van het Noorden

 

 

 

 

 

" Voor concertgangers minstens zo aantrekkelijk als voor dansliefhebbers"

Haagsche Courant

 

 

 

 

"Het stuk is opnieuw een oprecht bewijs van de fascinatie van de choreografe voor deze componist. Zij zet haar eenvoudige bewegingsstijl tegen zijn complexe muziek en weet ons daarmee zonder anekdotisch te worden mee te slepen in zijn scheppingsproces"

Yvonne Beljaars, Utrechts Nieuwsblad

 

 

 

 

meer recensies on line:

 

Volume II

By Susan Yung, at Dance Online

 

Have it your way!

by Deni Kasrel, at CityPaper.net (Philadelphia)